Carme Colomina Saló

Biografia

És investigadora principal especialitzada en Unió Europea, desinformació i política global del CIDOB. També és professora associada del Col·legi d’Europa (Bruges, Bèlgica). Llicenciada en CC. de la Informació per la UAB i postgrau en estudis de la UE per la UOC, ha estat corresponsal a Brussel·les i responsable d’internacional a Catalunya Ràdio i el diari ARA.

  • Cap a una UE postpandèmia

    El 2021 és el moment de recomençar; de posar a prova el grau d'ambició, generositat i rapidesa de la resposta comunitària no només a la pandèmia, sinó a les estratègies de recuperació en general. A diferència de crisis anteriors, que s'han explicat a partir de fractures internes, d'uns contra altres, la COVID-19 ha imposat un sentiment de vulnerabilitat compartida. Som més conscients de la nostra fragilitat, des de la mort per contagi fins als efectes del canvi climàtic. La pandèmia ha estat un potent recordatori dels alts nivells d’interdependència i de la necessitat de solucions cooperatives i solidàries.

  • La Barcelona europea

    L'humanisme ha de continuar marcant la relació de la ciutat amb Europa. Des de l'ètica dels algoritmes a la dels drets de les persones.