Sònia Callau

Biografia

És Cap de la Unitat de Suport als espais agraris en l’Àrea de territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona. El seu principal àmbit de treball consisteix en el suport a ajuntaments i entitats locals per al desenvolupament de projectesd’ordenació, planificació i gestió d’espais agraris, i també en projectes de planificació alimentària. Ha participat en el procés de disseny, creació i consolidació del Parc Agrari del Baix Llobregat, des del seu naixement l’any 1998 i fins l’any 2013.

  • Alimentació sostenible o resiliència alimentària?: reflexions entorn una transició obligada

    El sistema alimentari és el responsable d’entre el 21% i el 37% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, i un 8% aproximadament es deu al transport d’aliments. Una alimentació sana, saludable i resilient és essencial per a contribuir a la mitigació del canvi climàtic. En els propers anys veurem com l’alimentació s’integra a les polítiques municipals, i l’espai agrari ‘proper’ tornarà a ser clau per l’equilibri territorial i alimentari dels nostres pobles i ciutats.