Jordi Amat

Biografia

Escriptor i filòleg. Ha centrat la seva investigació en la construcció i reconstrucció de les cultures democràtiques a la Catalunya i Espanya del segle XX. És editor de l’espai de pensament El Món de Demà i és membre del grup de treball Catalunya 2022.

 • No hi ha legitimitat sense participació

  A El Món de Demà hem volgut ser una caixa de ressonància de la Conferència sobre el Futur d’Europa. Com hem fet sempre, dedicant-li un número de la nostra publicació. Però per primera vegada ens hem atrevit a explorar també un format diferent. Vam atendre la proposta de les institucions europees a Barcelona i hem dissenyat un podcast per socialitzar coneixement.

 • El desafiament de la memòria en temps de postveritat

  La nostra societat, davant la creixent pèrdua d’esperances en un futur substancialment diferent, centra cada vegada més la seva atenció en la memòria del passat. A més, els últims anys ho fa en un entorn digital caracteritzat per una postveritat que ha contribuït a distorsionar i polaritzar la nostra relació amb la història.

 • Un sistema per a l’excel·lència

  Un recolzament competent d’un teixit associatiu i institucional pot coadjuvar en la difusió d’un prestigi a diversos nivells i així generar també negoci. Perquè la indústria editorial també és això: indústria.

 • Resoldre la segregació

  La veritable solució de la segregació és que les escoles siguin diferents, però equivalents en qualitat educativa.

 • Visibilitat versus negociació

  Xarxes socials i autonomia de la política