Jaume Claret

Biografia

Jaume Claret és professor agregat del Departament d’Arts i Humanitats i director del Grau en Història, Geografia i Art de la UOC. Es va llicenciar en Ciències de la Comunicació (UAB) i Humanitats (UPF), i va doctorar-se en Història (UPF). La seva recerca s’ha centrat en la història intel·lectual, cultural i política espanyola i catalana.

 • No som d’un altre planeta

  Les dones no són una parcel·la del saber com l’art, les matemàtiques o el feminisme. Són ciutadania, agents de canvi històric. Una història que no les contempli sempre serà una història a mitges, bòrnia i maldestre, que deixarà fora més de la meitat d’un país.

 • Un nou model de governança

  Cal un model de gestió que aplegui en una mateixa taula institucions, públiques i privades, amb voluntat i capacitat d’intervenir en la presa de decisions vinculada al funcionament de la infraestructura.

 • L’escola concertada i l’atenció a la diversitat

  L’admissió d'alumnes en tots els centres que conformen el Servei d'Educació de Catalunya, també els concertats, es regeix per una mateixa pauta.

 • La recerca de la llibertat i la convivència de tota mena de persones exigeix viure en veritat, fer justícia, crear bellesa, tenir compassió

  Contra aquesta època